Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Cup Cakes σε 8 βήματα

Print this post
Εύκολα και γρήγορα cup cakes. Το βασικό πλεονέκτημα τους είναι ότι δεν έχουν γλάσσο! Δεν ξέρω και από ότι έχω μάθει δεν είναι εύκολο να φτιάξεις γλάσσο. Ένας ζαχαροπλάστης, μου πρότεινε να το αντικαταστήσω με λευκή σοκολάτα. Το αποτέλεσμα ήταν απλά υπέροχο!










 Υλικά για 9 cup cakes:
  • 1/2 πλάκα βούτυρο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, την μισή συσκευασία
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 0,15L Χυμό πορτοκαλιού 
  • 2 Αυγά
  • 1 λευκή σοκολάτα
  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής
  • 1 Βανίλια (προαιρετικά 2 για περισσότερο άρωμα)
  • 1 κ.γ. κακάο (προαιρετικά)

Βήματα:
1. Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στην ζάχαρη


    
 2.Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού και την βανίλια


 

3. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού


 

4. Στην συνέχεια το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα


5. Αν δεν θέλουμε να προσθέσουμε κακάο, τοτέ απλά βουτρώνουμε τα σκεύη και προσθέτουμε την ζυμή. Προσέχουμε να τα γεμίσουμε λίγο πάνω από την μέση γιατί φουσκώνουν αρκετά. Τα βάζουμε στην μεσαία σχάρα, στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Χρειάζονται περίπου 25 λεπτά.

 


Αν θέλουμε προσθέτουμε το κακάο με τον εξης τρόπο: Πέρνουμε λίγη από την ζύμη και την ανακατεύουμε μαζί με τον κακάο μέχρι η υφή της να γίνει ίδια με την αρχική. 



 

Στην συνέχεια γεμίζουμε το σκεύος μέσα στο οποίο θα ψήσουμε τα κεκάκια μέχρι την μέση με την αρχική ζυμή, προσθέτουμε μία κουταλιά του γλυκού από την ζύμη με κακάο και ανακατεύουμε ελαφρά.

  

6. Αφού λιώσουμε την σοκολάτα σε bain-marie, προσέχοντας να μην ακουμπάει στο νερό που βράζει (Αν δεν έχουμε, μπορούμε να την κόψουμε σε πολύ μικρά κομμάτια και να την λιώσουμε σε κατσαρόλα, απλά έτσι θέλει προσοχή να μην καεί), την χωρίζουμε σε μικρά κουπάκια και βάζουμε στο καθένα 1-2 σταγόνες από το χρώμα που θέλουμε. Διακοσμούμε τα κεκάκια όπως θέλουμε.
 

Μπορούμε να βάλουμε χρωματιστή τρούφα, όπως στην φωτογραφία, άχνη ζάχαρη ή ότι άλλο θέλουμε. Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε την λευκή σοκολάτα με μερέντα. Την λευκή σοκολάτα, την χρησημοποιούμε για να φτιάξουμε τα χρώματα. Μπορεί να γίνει επίσης και με γλάσο σοκολάτας, λιώνοντας κουβερτούρα και προσθέτωντας τόση κρέμα γάλακτος όση και η κουβερτούρα.






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου