Για την ζύμη:
- Μία κούπα αλάτι
- Μία κούπα νερό
- Δύο κούπες αλεύρι
- Λίγη κανέλα (για να μυρίζουν ωραία)
- Κακάο (προαιρετικά, για χρώμα)
Για την διακόσμηση:
- Ακρυλικά χρώματα
- Χρυσόσκονη
- Γκλίτερ
Βήματα:
Τα βάζουμε όλα μαζί στο μίξερ, τα χτυπάμε μέχρι να σφίξει
και να θρυμματίζεται η ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο αλεύρι.
Απλώνουμε την ζύμη με το πλάστη και με τα κουπ-πατ σχηματίζουμε
τα κουλουράκια. Με ένα καλαμάκι κάνουμε τρύπες.
Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 50ο C για τρεις ώρες.
Τα αφήνουμε να ‘κάτσουν’ για μία μέρα και στην συνέχεια τα
χρωματίζουμε.
Περνάμε κορδέλες στα στολίδια, μπορεί να χρειαστούμε και μία καρφίτσα (για να περάσει πιο εύκολα η κορδέλα μέσα από την τρύπα)
Ενώνουμε τις δύο άκρες τις κορδέλας με συραπτικό ή κάνοντας έναν φιόγκο.
Τα στολίζουμε στο δέντρο!!!
Wooooow!!!!wonderful Christmas ornaments!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you peny!!!
Διαγραφή