Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζύμη

Print this post



Υλικά:

Για την ζύμη:
  1. Μία κούπα αλάτι
  2. Μία κούπα νερό
  3. Δύο κούπες αλεύρι
  4. Λίγη κανέλα (για να μυρίζουν ωραία)
  5. Κακάο (προαιρετικά, για χρώμα)
Για την διακόσμηση:
  1. Ακρυλικά χρώματα
  2. Χρυσόσκονη
  3. Γκλίτερ
Βήματα:

Τα βάζουμε όλα μαζί στο μίξερ, τα χτυπάμε μέχρι να σφίξει και να θρυμματίζεται η ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο αλεύρι.



Απλώνουμε την ζύμη με το πλάστη και με τα κουπ-πατ σχηματίζουμε τα κουλουράκια. Με ένα καλαμάκι κάνουμε τρύπες.


Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 50ο C για τρεις ώρες.


Τα αφήνουμε να ‘κάτσουν’ για μία μέρα και στην συνέχεια τα χρωματίζουμε.









Περνάμε κορδέλες στα στολίδια, μπορεί να χρειαστούμε και μία καρφίτσα (για να περάσει πιο εύκολα η κορδέλα μέσα από την τρύπα)


Ενώνουμε τις δύο άκρες τις κορδέλας με συραπτικό ή κάνοντας έναν φιόγκο.



 Τα στολίζουμε στο δέντρο!!!








2 σχόλια :