Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Cup cakes... Χριστουγεννιάτικα!

Print this post

Πανεύκολα κεκάκια βανίλιας,
 διακοσμήστε τα με χρωματιστό γλάσο για να είναι μέσα στο πνεύμα των ημερών!







Υλικά για 12 κεκάκια:

110 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
110 γρ ζάχαρη
2 αυγά
1 φακελάκι βανίλια
110 γρ φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
2-3 κουταλιές γάλα


Για το γλάσο βουτύρου:
140 γρ βούτυρο
280 γρ ζάχαρη άχνη
1-2 κουταλιές γάλα
Λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής

Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου να μαλακώσει καλά.




Το χτυπάμε στο μίξερ να ασπρίσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη




Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. 
 Χτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμα να αφρατέψει καλά.



Προσθέτουμε τη βανίλια και λίγο-λίγο το αλεύρι,εναλλάξ με το γάλα
ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι,





μέχρι να ενσωματωθεί και να έχουμε ένα μίγμα κρεμώδες.



Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο
Στις θήκες των muffins στρώνουμε τα ειδικά χαρτάκια για τα κεκάκια (στα σούπερ μάρκετ).



Μοιράζουμε το μίγμα στα χαρτάκια, γεμίζοντας μέχρι τη μέση
και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου ~ δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα, αν βγει καθαρή είναι έτοιμα, αλλιώς ψήνουμε 1-2 λεπτά ακόμα.



Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.





Ετοιμάζουμε το γλάσο χτυπώντας το βούτυρο να μαλακώσει
και προσθέτουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη άχνη και το γάλα ~ το μίγμα πρέπει να είναι κρεμώδες.



Χωρίζουμε το γλάσο σε μπολ, ανάλογα με το πόσα χρώματα θέλουμε,
προσθέτουμε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής στο καθένα,
ανακατεύουμε καλά και στολίζουμε τα κεκάκια μας!




Και του χρόνου, Καλά Χριστούγεννα σε όλους!!!


Πηγή: www.bettyscuisine.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου