Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Origami flower

Print this post

Ένα ιδιαιτερο λουλούδι από χαρτόνια για να στολίσει και να κάνει ξεχωριστό το βάζο σας, η τεχνική που χρησιμοποίησα λέγεται Οrigami, πρόκειται για μια παραδοσιακή Γιαπονέζικη τέχνη διπλώματος χαρτιού. Ελπίζω να σας αρέσει!!!

 

 Υλικά που θα χρειαστούμε:

  1. χρωματιστά χαρτόνια ή χρωματιστές κόλλες Α4
  2. ψαλίδι
  3. κόλα
Διαλέγουμε το χρώμα που μας αρέσει και κόβουμε ένα τετράγωνο με διάμετρο 12 cm

Βάζουμε κόλα στο μισό χαρτόνι και διπλώνουμε ώστε να δημιουργήσουμε ενα ισοσκελές τρίγωνο όπως φαίνεται στις φωτογραφίες..

Διπλώνουμε τις γωνίες του χαρτιού από τη βάση του τριγωνικού μας χαρτιού προς τα πάνω για να δημιουργήσουμε ένα ρόμβο..
Τώρα τα 'φύλλα' που μόλις δίπλωσαμε τα ανοίγουμε και ξαναδιπλώνουμε αριστερα και δεξια, κρατώντας σταθερη τη βάση του ρόμβου που δημιουργήθηκε πριν..

Το αριστερό και το δεξί 'φυλλαράκι' που μόλς διπλώσαμε το ανοίγουμε και δημιουργούμε 3 όμοια σχήματα που μοιάζουν με ρόμβους..


Γυρίζουμε από την ανάποδη, τσακίζουμε τις μυτούλες που προεξέχουν αριστερά και δεξιά,ανοίγουμε προσεκτικά τα 'φυλλαράκια' και τις σπρώχνουμε εσωτερικά ωστε να μην φαίνονται και και το τελικό μας σχήμα να μοιάζει με τριγωνάκι..


Ξαναγυρίζουμε το χαρτόνι μας από την άλλη πλευρά ωστε να βλέπουμε την τσάκιση από το αριστερο και δεξί 'φυλλαράκι' και διπλώνουμε τα ακριανα μας 'φυλλαράκια' προς τα πάνω άλλη μια φορά, έχωντας για μπούσουλα την τσάκιση..

Τέλος βάζουμε κόλα στις μικρές τριγωνικές επιφάνειες, αριστερά και δεξιά και πιέζουμε δυνατά, μέχρι να στεγνώσει η κόλα..
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για άλλα 8 πέταλα,κολλάμε μεταξύ τους και ΒΟΥΑΛΑ!!!


Εγώ επέλεξα να διακοσμήσω τις αγαπημένες μου ρίζες με πέρλες και origami flowers καθώς και το βάζο μου επίσης..Ελπίζω να σας αρέσει και να το δοκιμάσετε και εσείς...!







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου